Започна почистването на Франга и Кокарджа дере

Мисия Варна

27-10-2014, 15:36

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

В сряда се очаква техниката да стигне до дерето в "Максуда", в момента там геодезисти правят предварително проучване на терена.

Започна почистването на Франга и Кокарджа дере, съобщиха от общинското предприятие "Инвестиционна политика". Днес екипите на фирмата-изпълнител работят във Франга дере по трасетата от бул."Хр. Смирненски” към вилната зона, в посока село Каменар. Текат дейности и в дерето, минаващо успоредно на ул."Карамфил” край ЦДГ №28"Карамфилче”.

В сряда се очаква техниката да стигне до дерето в "Максуда", в момента там геодезисти правят предварително проучване на терена.

Преди дни са направени огледи на още няколко участъци, нуждаещи се от аварийно почистване, допълниха от дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред". Това са охранителният канал и дере по ул."Струга” и ул."Княз Черказки” до заустване във Варненското езеро, Франга дере - в участъка от Вишна чешма до бул."Ян Палах”, дерето на ул."Мир” - в участъка от бул."Хр. Смирненски” до бул."Царевец”, Кокарджа дере - в участъка от бул.”Хр. Смирненски” до"Царевец”, Кемер дере - в участъка до административните адреси на ул."Мир” 103-110. По график дейностите трябва да приключат до два месеца.