1200 безплатни прегледа дарява кампанията срещу рака на гърдата на AVON "От любов към живота"

Животът

27-10-2014, 16:34

Снимка:

AVON

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

До февруари 2015: Прегледите са предназначени за жени в неравностойно положение на възраст от 30 до 49 години.

В рамките на най-мащабната кампания за борба с рака на гърдата у нас – "От любов към живота", AVON България дари 1200 безплатни профилактични прегледа на СБАЛОЗ "Д-р Марко Антонов Марков – Варна". От тях ще могат да се възползват жени на възраст от 30 до 49 години в неравностойно положение, за които държавата не покрива профилактика. В това число влизат: многодетни майки, дългосрочно безработни жени, регистрирани в бюрото по труда, жени от малцинствени етнически групи, жени с увреждания.

"Ракът на гърдата е 100% лечим, открит навреме. За съжаление много голяма част от българките нямат достъп до профилактика на болестта. С дарението на безплатните прегледи и тазгодишната кампания искаме да обърнем внимание и на по-младото поколение за нуждата от редовно посещение при специалист", сподели Юлия Златанова, специалист PR и реклама на AVON България, Албания, Македония. "Според статистиката броят на жените с диагноза "рак на гърдата" у нас всяка година нараства. Водени от тези плашещи факти, ние от AVON сме още по-мотивирани в усилията си да набираме средства, с които да подпомогнем битката с най-коварната женска болест", допълни тя.

Записването на часове и самите прегледи стартират с официалното дарение и ще продължат до февруари 2015 г. Това ще се случва чрез местния партньор на кампанията - Фондация "SOS – семейства в риск" на тел. 052 609 677, както и в самата болница на тел. 052 975 875.

От страна на болницата дарението прие д-р Снежина Янчева, началник на отделението по образна диагностика в "СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков – Варна": "През октомври 2013 г. кампанията "От любов към живота" дари на болницата ехограф, който ние приехме като признание за дългогодишните усилия на болницата да прави всичко необходимо за ранното диагностициране и лечение на онкологичните заболявания, в това число и рака на гърдата. Благодарим на организаторите, че са последователни в усилията си и сега даряват 1200 безплатни прегледа за жени в неравностойно положение. От страна на екипа на СБАЛОЗ – Варна мога да гарантирам, че ще осигурим база и специалисти за качествено реализиране на кампанията. Както и всички наши пациенти, жените по програмата ще получат добро отношение и компетентна лекарска помощ", заяви д-р Янчева по време на официалното връчване на дарението.

За да е ефективно лечението на рака на гърдата, е важно той да бъде открит и диагностициран навреме. Само от началото на годината до края на септември във Варненска и Добричка област новооткритите случаи на рак на млечната жлеза са 275. Наблюдаваната в последните години тенденция е за понижаване на възрастовата граница на пациентките с тази диагноза. Във Варна има регистрирани случаи на жени с рак на гърдата между 20 и 30 години. "Екипът на СБАЛОЗ – Варна призовава българските жени да си правят профилактични прегледи минимум веднъж годишно, а дамите на хормонална терапия – по веднъж на 6 месеца", добави още д-р Янчева.

Благотворителната акция се реализира съвместно с основния партньор на AVON в кампанията "От любов към живота" – "Български фонд за жените", благодарение на който се осъществява прозрачност и контрол на мащабната програма. След дарението на ехографска апаратура през 2013г. в същата болница кампанията естествено продължава системната си политика в посока превенция и ранна диагностика, като отново напомня на жените от Варна и региона, че ракът на гърдата е напълно лечим, когато е открит навреме.

За AVON
AVON, Компанията за жени, е водеща световна козметична компания с годишни приходи от 10 милиарда долара. Като един от световните лидери в директните продажби, AVON предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни, независими Представители в над 100 страни по света. Компанията предлага декоративна козметика, грижа за кожата, парфюмерия, модни продукти и бижутерия в добре познатите козметични серии: AVON Color, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Повече за AVON и продуктите може да научите на адрес: www.avoncompany.com, www.avon.bg, както и във Facebook групата на компанията facebook.com/AVONbulgaria.

За кампанията на AVON срещу рака на гърдата в България:
Благодарение на последователните усилия на АVON информираността по темата и достъпната профилактика и диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 13 години в рамките на кампанията "От любов към живота" са дарени близо 1 400 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 48 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 4000 нови случая. Усилията на кампанията са насочени изцяло в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме.

За Фондация "SOS-семейства в риск"
Фондация "SOS-семейства в риск" е неправителствена организация с общественополезна дейност, създадена през 1997 г. Работи по проблеми, свързани с домашно насилие и трафик на хора. Предоставя социални услуги в Консултативен център, Кризисен център и Приют за временно настаняване на жертви на трафик на хора.