Вода тече от контактите на кооперация (ВИДЕО)

Животът

27-10-2014, 18:02

Автор:

Росица Пенкова

Всичко от Автора

Съседен строеж станал причина за авариите

Вода тече от контактите на кооперацията на ул. "Капитан Петко Войвода" 44. Блокът е строен преди 10 г., но досега проблем не е имало. Това лято обаче в съседство - на калкан, започнало строителството на нова сграда. Тя вече е вдигната до трета плоча. Първият дъжд след началото на новия градеж обаче предизвикал истински потоп у съседите. Водата тече от контактите на стената, която е откъм калкана на съществуващата кооперация. Електрическата инсталация на апартаментите от 1-я до 3-я етаж е неизползваема и опасна.

"Имам малко дете, отопляваме се на ток. Нямаме друг изход. Страхуваме се да не стане късо съединение през нощта, докато спим, и да пламне пожар", разказва Михаил Васерман, който изпрати видеото в редакцията на Varnautre.bg

Израелският гражданин пробвал първо да се свърже със строителната фирма, описана на информационното табло на обекта. Наложило се дълго да издирва координатите, за да получи неочакван отговор: "Не е наш проблем! Вашата сграда няма излолация и мазилката й е некачествена". Интересно как обаче "некачествената" стена не е пропускала вода 10 години и "дефектът" й се проявил едва след началото на новото строителство.

Обитателите на наводнените апартаменти са подали жалба в РДНСК. От там се свързали с фирмата, ангажирана със строителния контрол на бъдещата кооперация на "Капитан Петко Войвода" 46 и със строителя, чийто коментар този път бил още по-цветущ: "Не ни пука, проблемът не е наш!". 

Очаквайте продължение.