Никола Спасов: Доволен съм, защото играхме по-добър футбол

"Изпуснахме и други голове, но нека не ставаме нахални – резултатът е добър за нас", заяви треньорът на Черно море

Наставникът на Черно море Никола Спасов остана много доволен от успеха над Славия, в първи мач от 1/8-финалите от турнира за Купата на България. "Моряците" спечлиха с 2:0 и взеха добър аванс преди реванша на стадион "Овча купел" в София.

"Добър мач и като игра и като резултат. Не започнахме добре в първите минути, но това се дължи и на четирите промени, които направих в стартовия състав. С тях се очакваше да започнем да доминираме малко по-късно и това се случи от 30-та минута нататък. Доволен съм, защото играхме по-добър футбол. Изпуснахме и други голове, но нека не ставаме нахални – резултатът е добър за нас", заяви Спасов.

Той не спести суперлативи за Живко Атанасов, който започна като единствен централен защитник в мача. "Пробвахме това с него още в Созопол. Справя се добре, като цяло Живко има много качества и от него зависи да ги развива", коментира наставникът.

Специалистът сподели още, че отборът му играе всеки мач все по-добре, но кадровите проблеми в състава оказват влияние върху облика на тима в срещите от първенството. "Това ме радва, не правим нещо по-различно от преди, а напротив – тренираме нормално. За съжаление, имаме доста контузени футболисти, като се надявам, че част от тях ще мога да ползвам в следващите мачове. За предстоящата среща с Ботев на линия ще е Кирил Котев. Дано да мога да разчитам и на още някого", завърши треньорът на Черно море.