Организират сватби за самотни жени

Брачното изживяване без съпруг струва 2750 долара

По-голямата част от жените мечтаят един ден да се видят облечени с бяла рокля, но често разочарованията в любовта отлагат в далечното бъдеще сакралния сватбен ден.

Самотните и необвързани дами обаче вече могат да изживеят пълната емоция от своята сватба, без да трябва да се обвързват за цял живот с мъж. Това стана факт благодарение на японска фирма, която предлага солови венчавки на булки без младоженец, пише британският "Дейли мейл", цитиран от БТА. Нестандартното хрумване е на компанията "Cera Travel" от град Киото. "Соловите венчавки" включват двудневно сватбено пътешествие, като самотната "първа брачна нощ" се организира в луксозен хотел.

Клиентките избират своята булчинска рокля и букет, съответната прическа и дори мъж под наем, който обаче участва само в сватбената фотосесия. Услугата стартира през юни тази година и се ползва с голям успех. От нея могат да се възползват незадомени японки, които нямат шанс в скоро време да си намерят партньор или разведени дами, желаещи да преживеят отново забравената емоция. Сред клиентките попадат и жени, прекалено са ангажирани в бизнеса, за да имат достатъчно "време за губене" за сватба, отчита изданието.

Брачното изживяване без съпруг струва 2750 долара. "Това е абсолютно уникално преживяване и ние сме много горди, че го предлагаме", обяви говорител на компанията от град Киото.

"Всички детайли за изпипани от професионалисти в сватбените церемонии, а за тези, които не искат традиционна сватбена рокля, предлагаме и облекло на гейша, с които също може да се омъжите", допълват от "Cera Travel".