Гласувайте за Крисия и близнаците!

Българските представители за детската Евровизия са втори в он-лайн гласуване

Уникалната Крисия Тодорова и близнаците-пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови засега са на второ място в он-лайн класация на всички 16 участници в детската Евровизия на 15 ноември в Малта.

Гласуването е в сайта wiwibloggs.com, който публикува новини не само от детския песенен конкурс, но и от голямата Евровизия. За нея през пролетта също е била организирана анкета сред интернет потребителите, припомня в. "24 часа".

До снощи песента на Крисия, Хасан и Ибрахим "Планетата на децата" водеше с 19,24% и 4473 гледания пред останалите 15 клипа на другите държави участнички. Много близо до нас - с 4271 гледания и 18,37%, беше песента на Украйна, която се изпълнява от момичешкото трио Sympho-Nick.

Днес обаче украинките изпреварват нашите участници с 5341 (15,9%) срещу 5210 гласа (15,51%).

На трето място продължава да е Черна гора, която има 12,94%, следвана от Сърбия с 12,78%, Италия - 11,56%, Русия 10,72%, Сан Марино - 10,68%. След това интересът към песните на останалите държави спада рязко.

Расте обаче любопитството на зрителите, които ще отидат да гледат концертите на живо. За първия от тях, наречен “Финалът на журито”, вече се продават билети. Мястото за правостоящи струва 10 евро, 15 евро е т.нар. златен билет, а 30 евро - платинен.

“Финалът на журито” е в петък, ден преди истинското състезание на 15 ноември, събота. В петъчната вечер участниците излизат на сцената като на генерална репетиция - с костюми, грим, пушек и всичко, каквото са приготвили. На практика тази вечер не е точно репетиция, защото журито гледа и гласува. Оценката му ще бъде прибавена към вота на публиката, която ще гласува на живо в събота.

В същото време песента "Планетата на децата" на Крисия Тодорова се превърна в най-гледаната в официалния канал на детската "Евровизия" в youtube. Въпреки, че е последно добавен, проектът на Крисия, Ку-ку бенд и Плевенската филхармония вече е първи по брой гледания - 172 910. Руската представителка е гледана 84 253 пъти, а украинките - 33 576.

Последният път, когато България участва в детската Евровизия, беше през 2011 г. в Ереван. Там Иван Иванов изпя песента "Супергерой".