40 пълни денонощия без сън в първата година на бебето

Животът

09-11-2014, 14:25

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Майки и татковци се лишават от внушителните 970 часа сън

В опитите да се справят с плача на своето бебе, родителите се лишават от внушителните 970 часа сън през първата година след раждането му. Пропуснатите часове се равняват на 40 пълни дни без сън. Проблемът е по-сериозен за майките, които губят средно 2 часа и 24 минути от нощния си сън - с 23 минути повече от бащите, съобщава в. "Дейли експрес", който се позовава на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 1000 родител.  То показва, че родителите отделят средно 53 минути и 33 секунди всеки ден, опитвайки се да разберат причината за плача на техните бебета. За 25 на сто от майките и татковците това се оказва невъзможно и на свой ред разплаква и тях.

Проучването разкрива още, че 41% от родителите стават раздразнителни заради липсата на достатъчно сън и по-често се карат с партньорите си. Двадесет и пет процента от тях пренасят раздразнението си и в службата. Почти всички родители на бебе (93%) прибягват до разходки - с автомобил или бебешка количка, в опитите да успокоят плача на малкото създание. Една трета от майките и татковците правят това веднъж на всеки три дни.
Изминавайки средно над 6 километра на разходка, това се равнява на изминато разстояние от близо 700 километра през първата година след раждането на бебето.