Цигани се представят за майстори, изнудват за пари съкооператори

Без цензура

10-11-2014, 10:15

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Измамната схема засега е приложена в Цветния квартал

Схема за измами са разработили група цигани, която прилагат на живеещите в блокове във Варна. Читателка на Varnautre.bg разказа за неволите на съкооператори, които вече са станали жертва на ромските измамници. Действието се е разиграло вчера в Цветния квартал на Варна, на ул. "Карамфил", бл.16. Впоследствие ужилените, са разбрали, че и в бл.15 се е случило същото, преди време.

Ето и историята й, която публикуваме без промени:

Може би е добре да предупредим нашите съграждани, че има измамна схема с изолации на покриви. Днес (бел.ред. 9 ноември) "майстор" от ромски произход дойде да си предложи услугите, защото видял, че има проблем на покрива ни. Действително, при последния дъжд в единия от апартаментите на последния етаж бе протекло.

Направихме оглед на покрива, измерихме, че около 3 кв.м трябва да се отремонтират, договорихме цена 50-60лева. Той каза, че ще му платим след като свърши работа и го пуснахме на покрива. След не повече от 15 минути установихме, че на покрива има цяла бригада от 7-8 души, които бяха свалили около 30 кв.м от здравата изолация.

"Шефът на фирмата" (едър господин от ромски произход, с много злато по себе си) ни обясни, че трябвало да му платим за 30 кв.м по 40 лв/кв.м. Отказахме, той каза, че ще прекъснат работа и покрива ни ще останете без изолация. Казахме му да се махат. Той обаче заяви, че трябва да му платим 200 лв. за работата, която били свършили вече. Отново му отказахме, при което той каза да му дадем поне 50 лв, за които сме се договорили.

Докато водехме този разговор, по стълбите вече се бяха изнизали 5-6 от ромите с горелки и газови бутилки. С доста заплашителен тон попита последно дали няма да му платим, прозвуча като закана, при което го помолих да изчака малко и затворих вратата. Докато си взема телефона за да го снимам, вече си беше заминал.

От 112 ни свързаха с 2-ро РУ на полицията, от където ни обясниха, че това бил частно - правен случай и не касаел полицията. Въпреки всичко отидохме до РУ и попълнихме бланка със сведения, която ни дадоха след кратък разговор, в който пак ни бе обяснено, че този казус не бил към полицията, но ни попитаха дали не сме ги задържали. 

Номерът на една от колите - тъмно вишняв Опел комби е: В0699.. имаха и син бус: В20......

Сега ще изхарчим около 300 лв. за да възстановим изолацията, добре, че ги спряхме навреме. Иначе можеха да махнат цялата изолация.
Надявам се този разказ да предпази други хора да не изпадат в подобно положение!