Анкетират варненци за синята зона

Мисия Варна

10-11-2014, 13:17

Снимка:

LiveVarna

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Допитването ще бъде актуално до края на месец ноември

Социологическото проучване трябва да помогне община Варна да разбере нуждите, изискванията и мненията на жителите и гостите на града за паркирането в централната градска част. За тази цел е съставена анкета, в която може да гласувате тук »»

Допитването ще бъде актуално до края на месец ноември. След това данните ще бъдат оценени от консултантската фирма "Мотт Макдоналд", а резултатите ще бъдат представени на общината. Информацията, получена от проучването, ще помогне да се разберат по-добре навиците, гледните точки и нуждите на хората, които пътуват и паркират във Варна.

"Община Варна желае да реши проблемите с паркирането в централната част на града чрез въвеждане на система за регулирано паркиране, която може да бъде разнообразна – с различни методи на плащане, размери на такса за паркиране или време или период, в който паркирането е разрешено. Водена от желанието си за решаване на този наболял проблем, община Варна с подкрепата на Европейската банка за възстановяване и развитите нае международната фирма "Мотт Макдоналд", която да предостави консултантски услуги, свързани с управлението на паркирането в центъра на града. Договорът между общината и фирмата е част от грантовото споразумение с ЕБВР. Фирмата ще трябва да съдейства за идентифицирането на подходящите мерки за паркиране и да подпомогне общината при дефинирането на политиката на паркирането за град Варна", допълват от общината.