Изследваме кръвната си захар безплатно

Животът

11-11-2014, 17:33

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Всички желаещи, които искат да проверят нивата на кръвната си захар, ще могат да го направят безплатно в някой от четирите пункта

И тази есен на 14 ноември - Световния ден за борба с диабета, студентите медици ще осъществят ежегодната кампания "Диабет". Mежду 9:00 и 12:00 ч. всички желаещи, които искат да проверят нивата на кръвната си захар, ще могат да го направят напълно безплатно в някой от четирите пункта: Университетската болница "Св. Марина", Медицинския университет, Факултета по дентална медицина и Икономическия университет.

От 18:30 часа във II аудитория на МУ-Варна ще се проведе лекционен модул, на който ще бъде направено обобщение на кампанията. Ще бъдат дадени съвети и насоки за превенция и профилактика на захарния диабет, специално внимание ще бъде обърнато и на това, какви трябва да бъдат хранителният и двигателният режим при пациентите, страдащи от заболяването.
На събитието са поканени както преподаватели и студенти, така и граждани на Варна, интересуващи се от темата.

Това е седмата по ред кампания, която организират Студентският съвет към МУ-Варна, Асоциацията на студентите по медицина във Варна, Асоциацията на студентите по Дентална медицина – Варна , Асоциацията на студентите по Фармация във Варна и Клиника по ендокринология и болестите на обмяната в Университетската болница "Св. Марина" във Варна.