Слон, натоварен с туристи, избяга в джунглата

Туризъм

17-11-2014, 17:12

Снимка:

klumber.ru

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Животното, върху което се намирали рускиня и дъщеря й, премазало водача си и се скрило сред дърветата

Две руски туристки едва не загинаха по време на разходка със слон на остров Пукет в Тайланд. Мощното животно, на гърба на което се намирали млада жена и дъщеря й, избягало в джунглата, като преди това стъпкало водача си, който починал на място.

Според Phuket Gazette, по време на разходка из джунглите на провинция Панг Нга, северно от Пукет, 18-годишният слон в пристъп на ярост хвърлил от гърба си 60-годишния водач и го премазал. След това той отнесъл в джунглата момиченцето и майка й. След като бягало над 3 километра животното най-после било настигнато от полицаи и други водачи. В района на близка палмова плантация те успели да го упоят.

Униформените изстреляли в слона две инжекции с приспивателно и едва след 30 минути животното започнало да губи равновесие. Едва тогава водачите успели да се качат върху него и безопасно да свалят двете туристки от гърба му.

Според изданието причина за агресивното поведение на слона бил брачният период, по време на който нивото на тестостерон в кръвта на животното рязко се повишава.

Буйният слон е изолиран от туристите и е под наблюдението на ветеринарни лекари. Когато той се успокои, ще бъде отново върнат на работа.