Срещу $ 4500 след смъртта се превръщаме в диамант

Новините

19-11-2014, 06:29

Снимка:

@Pixabay

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Това е най-новият хит в погребенията в някои страни

След смъртта можем да са превърнем в диамант, ако имаме $ 4500 и когато бъде променен законът. Това разкри шефът на общинската фирма "Обреди" във Варна Любчо Любчев. "Вместо да отиде под земята, покойникът става блестящ диамант. Това е най-новият хит в погребенията в някои страни", каза Любчев.

В града от няколко години мислят за нови методи на погребения, защото има проблем със свободните площи в гробищния парк. Напредва реализацията на крематориум - закупена е земя, ще го изгради частна фирма.  

Новостта с диаманта е дело на швейцарска компания. При нея човешките останки се превръщат в истински скъпоценни камъни. "Въглеродът се извлича от кремирани останки - човешкото тяло е около 18% въглерод и около 2% остава след процеса на кремация.

От него се получава графит. Машини оказват натиск върху графита и механично го трансформират в диамант. Графитът се нагрява до 2700 градуса по Целзий и се подлага на огромна преса. Процесът струва около $ 4500 без кремацията", обясни Любчев.

За да се осъществи у нас, законът трябва да се промени и да се предвидят надземните погребения. В траурните услуги по света има и т.нар. зелени погребения, при които тялото не се балсамира, а се погребва в биоразградима опаковка. Има дори "небесни погребения", при които мъртъвците се оставят като закуска за хищни птици.