Премиерът Бойко Борисов поздрави Варна за успеха

Мисия Варна

20-11-2014, 11:54

Снимка:

frognews.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна победи! Ще бъде Европейска младежка столица през 2017г.

Благодаря за труда на кмета Иван Портних и неговия екип. Това е огромно признание за цяла България, споделя във Facebook той.

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на Варна за успеха - да бъде Европейска младежка столица през 2017 година.

"Изключително съм щастлив за това, че град Варна спечели надпреварата и бе избран за Европейска младежка столица 2017! Благодаря за труда на кмета Иван Портних и неговия екип. Това е огромно признание за цяла България", споделя във Facebook той.

Премиерът отправи поздравления и към градовете София, Пловдив и Бургас, които също получиха своите отличия с европейско измерение, съответно София става Европейска столица на спорта за 2018 година, Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и Бургас - спортен град на континента за 2015 година.

"Сигурен съм, че тези отличия ще отворят още по-големи възможности за развитие на младите и активни хора. Желая успех и гарантирам, че правителството ще стимулира и ще подпомага още повече подобни инициативи, за да може все повече да се чува позитивно името на българския град по света!", допълва премиерът.