Рилски спортист излъга Черно море в голяма драма във Варна

Спорт

21-11-2014, 20:47

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Двата отбора изиграха вълнуваща среща край морето

Черно море Порт Варна отстъпи у дома със 105:108 на Рилски спортист след изключителна драма в заха Христо Борисов във Варна. Двата отбора изиграха доста вълнуващ двубой, в който можеше да спечели всеки. Страхотна игра на Джулиън Норфлийт в края обаче помогна на Рилски, а в решителните секунди гостите удържаха. Така те вече са с 4 успеха и 2 поражения, докато варненци са 3:3.

Началото на мача бе по-добро за самоковци, които се откъснаха с 4-5 точки и поддържаха преднината си. Тя остана и след края на първата част, но малко след началото на втората варненци вкараха 10 точки поред и излязоха напред. Преднината им стигна и до 8, но с добра серия в края на полувремето гостите намалиха.

След паузата играта вървеше равностойно за няколко минути преди варненци с две поредни тройки да дръпнат със 7 точки. До края на третата част двата отбора пак се развкарваха, а Рилецо успя да свали до 2 и всичко остана да се решава в края. В един момент от последната четвърт домакините вкараха 5 точки поред и поведоха с толкова, а след размяна на кошове разликата се запазваше. Върнън Тейлър обаче се разигра за гостите и с три поредни коша ги изведе напред, след което обаче Асен Великов и Лени Даниел вкараха по два наказателни удара за плюс 3. Веднага Норфлийт изравни със страхотна тройка на повече от метър зад линията, а след него Влахович пропусна. В последната атака Бозов пропусна и така мачът отиде в продължение.

Допълнителното време започна с две поредни тройки на Норфлийт, но варненци много бързо върнаха 5 точки. Малко след това Аврамов пропусна две тройки поред, а отново Норфлийт ги наказа този път с кош и един фаул. Той повтори същото отиграване и това вдигна разликата на 7 точки, но Черно море не се отказа и намали на 1 при 62 секунди до края. Последва грешка на гостите и кош на Влахович, който даде аванс за варненци, но след това Бозов не трепна от наказателната за два успешни опита. 24 секунди преди края бе фаулиран и Славейков, който вкара само първият опит, но гостите не можаха да хванат топката и това даде нов шанс за Черно море. И те обаче сбъркаха при вкарването от аута и последва нарушение срещу Дарин Иванов. Той бе точен два пъти, след което и Влахович бе фаулиран. Сърбинът обаче вкара само веднъж, след него Бозов бе точен два пъти и отчаяната тройка на Аврамов не сполучи.

Шестима състезатели на гостите вкараха над 10 точки, като рожбата на Черно море Симеон Илиев завърши с 24. Джулиън Норфлийт се отчете с 20, включително 12 в продължението, а 18 точки вкара Върнън Тейлър.

За домакините с 27 точки, 7 борби и 5 асистенции е Асен Великов, а Станислав Славейков добави 16 точки.