Ударно кърпят дупки в "Приморски"

Мисия Варна

24-11-2014, 11:21

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кърпят 3000 кв. метра асфалт и в "Одесос"

Започна ремонт на 2000 кв. метра асфалт в "Младост"

От началото на ноември тече третият етап на ремонтните по пътните настилки

Приключва възстановяването на повредените участъци по платната на основните булеварди – "Васил Левски", "Осми Приморски полк", "Княз Борис I" и в кв. "Чайка", съобщиха от район "Примотски". 

От началото на ноември тече третият етап на ремонтните по пътните настилки на територията на район "Приморски". Ще бъдат извършени асфалтови кърпежи с площ 2360 кв. м на стойност 180 000 лева.

В момента активно се изрязват и подготвят за асфалтиране участъци по улиците: "Роза", "Люляк", "Зеленика", "Д-р Басанович", "Д-р Желязкова" и други важни вътрешни квартални артерии. Паралелно с тези дейности се подменят шахти на уличната канализация и ремонтират тротоарни пространства до Народно читалище "Отец Паисий" , по бул. "Княз Борис I" и ул. "Прилеп".

От началото на тази година по време на първия и втори етап от рехабилитацията и поддържането на уличната мрежа на територията на "Приморски" бяха осъществени дейности на обща стойност 286 000 лв. Извън аварийните мероприятия и предвид бедствените ситуации от това лято, специалистите от съответните дирекции на районната администрация се наложи да редуцират предварително заложените дейности като обем и финансиране.

Третият етап от ремонтните и рехабилитационни дейности по пътните настилки на територията на "Приморски" фирма "Хидрострой" трябва да приключи до края на календарната година като е необходимо да се отчитат и атмосферните условия в есенно зимния период.