Бирена бутилка счупи току-що открит атракцион за милион в Тауър Бридж

Туризъм

25-11-2014, 14:19

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Изпусната бутилка е причинила първоначалната пукнатина, а жена, която се разхождала по стъклото с тънки токчета доначупила стъклото

Посетител в Тауър Бридж разби стъклената пътека над река Темза, след като изпусна бутилка с бира, съобщи Daily Mail. Едно от стъклените пана, тежащи по половин тон бе счупено само две седмици, след като новата атракция в Лондон отвори врати.

Изпусната бутилка е причинила първоначалната пукнатина, а жена, която се разхождала по стъклото с тънки токчета доначупила стъклото. Друг посетител- Питър Гордън, който станал свидетел на случката пусна снимка на счупеното стъкло в Twitter, с коментар: "Бях на пешеходната пътека в Тауър Бридж днес, някой изтърва бутилка с бира и се случи това".

Служители от атракцията побързаха да успокоят посетителите, като посочиха, че в случая е счупен единствено защитният слой. Прозрачната пешеходна пътека се състои от пет слоя стъкло във всяко пано. Най-горният е проектиран да бъде лесно заменим в случай на драскотини или щети и атракциона остана отворен въпреки счупеното стъкло.

"Изненадани сме, че това се случи през първите няколко седмици след откриването на атракциона за граждани, но той остава напълно безопасен. Трябваше да предупредим за този риск. Беше малко недалновидно от наша страна", коментира началникът на Тауър Бридж Крис Ърли.

Половината от пешеходната пътека за 1 милион паунда беше открита преди две седмици. Двете кули не моста ще бъдат напълно свързани на 1-ви декември с още една паралелна пътека. Те са проектирани да позволят на туристите и търсачите на силни усещания да получат уникална гледка от мост, който се слави като най-известният в света, като същевременно ще могат и да наблюдават моста, докато той се отваря.

Всяко 11-метрово стъклено пано е дебело три сантиметра и тежи около 540 кг. Авторите на идеята че смятат, че небесния мост, не би трябвало да плаши хората, а да ги впечатлява различна гледка към града.