Продават вили за 50 бона край морето

Парите

25-11-2014, 19:44

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Купуват като топъл хляб ниви за по 1600 лева на декар

Частни съдия-изпълнители продават вили и имоти край морето, като най-търсени са нивите. Интересът на купувачи към апартаменти и къщи тази година се е повишил. От обявените към момента продажби според големината и мястото вила край морето може да се купи от 48 000 лева до близо 440 хил. лв., съобщава СтандартНюз. 

Ако не се явят кандидати обаче, цените за следваща продан ще бъдат намалени и така имотите ще излязат по-евтино. На този трик разчитат много хора, които са решили да се сдобият с жилище край морето, признаха частни съдия-изпълнители. Апартаменти в Балчик се продават на втора, трета, че и четвърта продан, като купувачите чакат намаляването на цените. Интерес към този тип продажби основно проявявали хора от вътрешността на страната - Пловдив, София и други региони и много рядко добруджанци.

Липсата на интерес на местните към морските парцели и имоти, според ЧСИ-тата, се дължи на факта, че в региона основната част от населението има такива. Изключително относителна е цената, като зависи от местоположението на имота, неговото състояние. Частните съдия-изпълнители разказват, че обявените за продан апартаменти и вили са от хора, които не могат да си погасяват кредитите. Най-търсена продължава да е земеделската земя в Добричко, казват още ЧСИ-та. Според категорията и големината на парцела цените на чернозем се движат от 1500 до 1600 лв. за декар, като това е единственото, което се продава още на първа продан.