Започва ремонт на Аспарухов мост и булевардите след него

Мисия Варна

30-11-2014, 11:14

Снимка:

Варнаутре/архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Реконструкцията на бул. "Христо Ботев" е заложена в бюджета за 2015 г.

"Започваме ремонт на Аспарухов мост. Възложили сме проектиране, което да даде остойностяване на всички необходими действия - изолация, укрепване на конструкцията, нов асфалт и т.н.", съобщи кметът Иван Портних снощи във Фейсбук. Постът му най-вероятно е в отговор на многобройните въпроси на варненци, които посочват тежкото състояние на моста - както на асфалтовата му настилка, така и на конструкцията като цяло. В коментар към новината мнозина са написали и свои предложения: на Аспарухов мост непременно да има мрежи срещу опитите за самоубийство и да бъде осигурено преминаването на пешеходци и велосипедисти. Последното можело да стане, след като тролейбусните стълбове бъдат преместени в средата, а проходите от двете страни на платното бъдат освободени за тротоар и велоалея.

"Готови сме с технически проект за участъка от Катедралата до началото на моста (бул. "Христо Ботев" - бел.ред.). Този проект ще бъде финансиран от бюджета на Общината за 2015. Продължаваме напред!", допълва кметът Иван Портних.

Припомняме, че следващият булевард, започващ от Катедралата - "Мария Луиза", ще бъде ремонтиран още в началото на следващата година. Той, заедно с бул. "Константин и Фружин", владиславовската част на бул. "Трети март", ул. "Ян Хунияди", бул. "Осми приморски полк" и бул. "Левски" - от кръстовището с "Осми приморски полк" до бул. "Княз Борис I", е част от проекта за Интегриран градски транспорт и за реконструкцията му има европейско финансиране. Тя ще започне след изтичането на законния срок за обжалване на конкурса за избор на изпълнител, който вече приключи.