Никола Спасов: Зарадвахме варненци с добра победа срещу Левски

ВИДЕО: Отборът играе добър футбол, а това ме прави щастлив

Мнението на треньора на Черно море Никола Спасов след победата над Левски с 1:0 във Варна:

Много съм доволен от представянето на отбора. Днес беше един от най-добрите ни мачове, срещу един много силен отбор, какъвто е Левски. Независимо в какво състояние са, "сините" са много силен отбор. Още повече се радвам от това, че взехме победата и ги надиграхме в голяма част от двубоя. Особено през първото полувреме и в началото на второто. Последните 20 минути на мача имахме спадове. Левски съумяха да създадат накрая опасности пред нашата врата, но в крайна сметка стояхме сигурни и убедителни. Като се има предвид тежкия терен играта на двата отбора беше добра. Щастливи сме, че успяхме да си вземем последния мач пред собствена публика.

Виждате, че известно време играем офанзивно, с повече нападатели. Стремим се да се защитаваме в половината на противника. Това е моята идея. Съдията не мога да го коментира, но ситуациите за жълти картони бяха малко пресилени и за двата отбора. След като всички почти бяха декорирани в жълто, не беше трудно да се изкарат и червени картони. За мен имаше дузпа през второто полувреме в наша полза, просто съдията трябваше да я даде.

Радвам се много, че точно на Никулден взехме такава хубава победа и то срещу Левски. С добра игра зарадвахме хората в града, които бяха на стадиона и пред телевизора, също така и Холдингът, който се грижи така добре за нас. Мисля, че всички са доволни и аз се радвам от този факт. Най-вече, че отборът играе добър футбол, ме прави по-щастлив.

Оптимист съм, че можем да си вземем оставащите мачове и да успеем да се класираме в първата шестица, но не правя сметки. И другите отбори имат мачове и могат да загубят точки. Излизаме всеки мач за победа, пък каквото стане в крайна сметка.

Марк Клок няма да е готов за гостуването на ЦСКА. Почти е изключено да е възстановен за мача на "Армията". Прави всичко възможно момчето, но все още не е готов.