Варна, понеделник, 8 декември

Архив Варна

08-12-2014, 17:18

Снимка:

Варнаутре.бг

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Есенен репортаж

Няколко сцени от предзимна Варна влязоха в обектива на репортерите на varnautre.bg днес. Първо - под погледа (и носа) на полицията видяхме да преливат 3 кофи. Всъщност не преливаха, защото не бяха препълнени. Само че някой беше решил да изхвърли голяма купчина боклуци до кофите, а не в тях. Кашони, кутии - най-вероятно от близък магазин за хранителни стоки. Безброй други торбички с боклуци бяха намятани в съседство.

Който видял - видял. Не че сметопочистващата фирма с централния район е на мястото си - ако за преливащите казани може да се спори кой, как и защо е виновен (общината ли не плаща, защото не возят, или не возят, защото толкова им се плаща) то за неизметените с месеци улици две мнения няма. В случая обаче става дума за друго - боклуците са изхвърлени на тротоара. Най-вероятно под взора на много хора, в това число и не един и двама служители на реда. Не им е работа на полицаите да санкционират подобни провинения, факт, но и на тях гражданската съвест не им е ампутирана по длъжностна характеристика, нали?

Без коментар е вторият кадър - натрошените стъкла на спирката пред Аквариума.

Особено интересен е третият ни сюжет. Камион на фирма "Трансинс" оставил кални коловози на мястото, където до днес имаше градинка с трева. В междублоковото пространство на ул. "Петко Момилов", току пред блока, в който живее бившият кмет Христо Кирчев, както уточняват съседите му, изпратили ни снимките. За да упражни офроуда между блоковете камионът с регистрационен номер В 6340 РН първо навлязъл в насрещното движение на бул. "Левски". Така и не е ясно каква задача е изпълнявал там, защото след като "изорал" тревата, си заминал.