68 колчета срещу коли опасаха училище "Васил Друмев"

Дейности по обезопасяване са предприети около още две варненски училища

68 антипаркинг колчета поставиха от общинската администрация в района на училище "ДВасил Друмев" във Варна. Това стана след многократните апели на родители и учители в школото и петиция за осигуряване безопасността и нормалното придвижване на учениците.

60 колчета са монтирани по ул. "Добри Войников", 4 броя - на главния вход и още толкова на на отсрещния ъгъл. Пешеходните пътеки на главния вход на школото и на ул. "Найден Геров" са опреснени през есента, съобщиха от общинската дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Дейности по обезопасяване са предприети около още две варненски училища. Край "Цар Симеон" е монтиран е висок парапет на допълнителния вход за първокласниците. Откъм ул. "Д-р Пискюлиев" тротоарът е обезопасен с колчета. Пешеходната пътека на ул. "Д-р Пискюлиев" е опреснена през есента.

Във връзка с информацията за необходимост от възстановяване на повдигнати пешеходни пътеки в района на ОУ "П. Волов" в кв. "Виница", в община Варна на 09.12.2014 г. е постъпила докладна от директора на училището. По докладната са предприети действия и информацията е изпратена до Комисия по безопасност на движението за вземане на решение, съобщиха още от общинската дирекция.

В проектобюджета на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" за "Рехабилитация на тротоари и настилки" са заложени средства за посочените обекти. Дейностите по тях ще бъдат извършени при нормални метеорологични условия.