БДЖ пусна предварителна продажба на билети за празниците

Животът

10-12-2014, 13:26

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

За празничните дни по повод Коледа и Нова Година ще бъдат осигурени и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

От днес БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове. От нея могат да се възползват всички, които предвиждат да пътуват с влак по време на Коледните и Новогодишните празници.

Предварителната продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната до 5-и януари 2015 г. Клиентите на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в гарите и бюрата. Телефоните за връзка с тях са посочени на официалната интернет страница на железопътния превозвач.

За празничните дни по повод Коледа и Нова Година, "Холдинг БДЖ" ЕАД предвижда да осигури и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

Националният железопътен превозвач напомня на своите клиенти, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Билети могат да бъдат закупени онлайн за осемнадесет влака, движещи се по основните търговски направления. Това са:

- бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София – Пловдив – Бургас и обратно; София – Карлово – Бургас и обратно; Горна Оряховица – София и обратно; София – Горна Оряховица – Варна и обратно;- бързите влакове по направленията: София – Благоевград и обратно; Пловдив – Варна и обратно; София – Варна и обратно; и бързите влакове със спални вагони по направленията: София – Горна Оряховица – Варна и обратно и София – Пловдив – Бургас и обратно.