Стреляха по апартамент във Варна заради шумен климатик

Крими

12-12-2014, 18:05

Снимка:

© Блиц

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Нервак с въздушна пушка или хулигани с прашка са версиите на полицията и съседите

Апартамент във Варна е бил подложен на системен обстрел заради шумен климатик, съобщи БЛИЦ. Пукотевицата се разразила в продължение на два дни, във вторник и сряда, на ул. "Доспат" в централната част на града.

Мишена се оказал апартамент на третия етаж в кооперация на номер 31. За екшъна първо писа Bnews, но така и не стана ясно каква е била причината за стрелбата. Жилището е собственост на мъж, който живее и работи в чужбина, а майка му го отдава под наем. В момента наемател е чужд гражданин, който е англоговорящ, обясняват съседи. По думите им във вторник сутринта задният двор на кооперацията осъмнал целият в стъкла.

"Като тръгнах сутринта да вадя колата, видях, че всичко долу е обсипано със стъкла. Погледнах нагоре и видях, че са счупени прозорците на съседа на третия етаж, който е наемател и е чужденец. Беше строшена и част от стъкления парапет на мезонета на 4-тия етаж", разкрива дама, която живее със съпруга си и малкото им дете на втория етаж в сградата. Тя добави, че въпросният наемател се обадил в полицията и униформени извършили оглед на терасата.

"Не знам точно какво са открили, но доколкото говорихме тук със съседи май е стреляно с въздушна пушка. Целили са се в третия етаж и май всичко е заради климатика на чужденеца, който е много шумен и като го пусне, бучи нетърпимо постоянно. Моята спалня е отдолу и трябва да ви кажа, че не се спи", обяснява съседката от долния етаж. Според нея и другите комшии извършителят е някой нервак, не издържал на адския шум.

Майката на собственика на жилището казала, че дори е водила техник да погледне климатика, според когото обаче всичко било наред. От полицията във Варна обясниха, че не се касае за стрелба, а най-вероятно някой е стрелял с прашка, тъй като на мястото са открити само лагерни сачми.

Терасата на съседката от 4-ия етаж е цялата изпотрошена и в стъкла. "Ние още не сме се нанесли и едва днес виждам какво се е случило", коментира учудената жена, която също има две малки деца. Тя, както и съседката й, са силно уплашени от инцидента. "Ами ако в този момент бяхме на терасата и някой стреляше с въздушна пушка, можеше да пострадат децата. Доста сме притеснени. Лошото е, че много трудно може да се разбере откъде е стреляно, защото отзад има поне два големи блока с много апартаменти - може да е отвсякъде", коментираха живеещите в кооперацията.