Млада майка спешно се нуждае от бъбречна трансплантация

Животът

17-12-2014, 07:34

Снимка:

в. "Монитор"

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Медиците се опитали да стабилизират поне единия орган, за да заработи, но безуспешно

Млада майка на 3–годишно момченце спешно се нуждае от бъбречна трансплантация, за да може да живее и да си отгледа детето. 25-годишната Руска Стайкова от пазарджишкото село Лесичово в момента живее при родителите си и брат си, които й помагат в грижите за малчугана.

Преди няколко месеца младата жена влиза в болница и разбира, че и двата й бъбрека не работят, разказва в. "Монитор". Лекарите й казват, че животът й е в опасност, тъй като кръвните показатели били много лоши. Медиците се опитали да стабилизират поне единия орган, за да заработи, но безуспешно. Сега Руска се подлага три пъти седмично на хемодиализа в Пловдив, за да живее. Нужна е обаче спешна трансплантация на бъбрек, като донор вероятно ще бъде нейната майка.

Семейството няма как да събере необходимите 60 000 лв. за трансплантация в чужбина без подкрепата на благодетели. В нейна подкрепа близки и приятели организират концерт, който ще се проведе в края на януари догодина. Скоро ще заработи и DMS номер, с който всеки лесно и бързо да се включи в борбата за живот на Руска. Дотогава всеки съпричастен с борбата на младата майка с тежкото заболяване може да й дари частица надежда. Ето и откритата на нейно име дарителска сметка BG16UNCR70001522126110. Титуляр на сметката: Руска Петрова Стайкова