С пари от Европа изграждат охранителни канали в "Аспарухово"

Новините

17-12-2014, 14:41

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Междуведомствената комисия трябва да преведе 6 000 000 лв., които бяха вложени във възстановяването на инфраструктурата на района

Европейският парламент гласува днес средствата по фонд "Солидарност“ към ЕС за пострадалите при природния бедствия райони. За наводненията в България, Сърбия и Хърватия са предвидени 79,7 млн. евро, от които за нашата страна ще бъдат заделени 10 542 110 евро.

Средствата ще бъдат разпределени между пострадалите общини в страната. Част от парите са предвидени за изграждането на двата охранителни канала по улиците "Горна Студена" и "Моряшка" в "Аспарухово". 

"Положихме много усилия и техническите проекти за каналите вече са готови - в размер на 11 млн. лв. Готови сме да започнем работа веднага. Надявам се средствата от Европа да стигнат до Варна, за да решим този важен въпрос", съобщи кметът Иван Портних. Той благодари на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за съдействието.

"Асфалтирахме 40 улици и укрепихме новообразуваните свлачища в Аспарухово, но очаквам от Междуведомствената комисия да преведе 6 000 000 лв., които бяха вложени във възстановяването на инфраструктурата на района", допълни кметът.