Предизвикателството: Да опазим деретата чисти

Животът

18-12-2014, 16:07

Снимка:

Район "Приморски"

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Припомнете си колко боклук ни "върна" морето при последната буря

"Със средства на община Варна са почистени участъци от всички дерета в града. От тук нататък предизвикателството е да ги опазим чисти. Не мога да не спомена, че в отделни райони след като сме почистили, отново започва безотговорно изхвърляне на различни отпадъци. Ще засилим контрола с глоби и санкции, но апелирам за помощ от обществеността, защото с този проблем трябва да се справим всички заедно", заяви днес кметът Иван Портних.

Към апела на кмета днес се присъединиха и от район "Приморски", където ежедневно се сблъскват с нови боклуци в почистените 12 дерета. Ако преди месец в тях се наблюдаваха тук–там изхвърлени найлонови торбички, стари дрехи и битова смет, то сега вече картината е "обогатена" с автомобилни гуми, счупени чадъри, парчета чугунени отливки от канализационни тръби..."

"Няма как "съревнованието" почистващи – замърсяващи да бъде спечелено от първите. Със санкции не става. Тогава да призовем съвестта си и гражданската ни позиция да бъде категорична в нетърпимостта към нарушителите. Апелираме към варненци да се държим като стопани на средата, в която живеем, защото тя винаги ни наказва за стореното – да си припомним какво изхвърли морето на варненските плажове през лятото, а и наскоро", се казва в апела на район "Приморски".