Лечение със стволови клетки - вече и във Варна

Животът

19-12-2014, 09:11

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Първият в Източна България Център за транслационна медицина и клетъчна терапия отваря врати в морската столица

Във Варна започва да функционира първият в Източна България Център за транслационна медицина и клетъчна терапия. В него ще се прилагат иновативни, световни диагностични методи и проследяване на онкохематологични заболявания, позволявайки въвеждането на т.нар. персонализирана медицина. 

Центърът е част от програмата на Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна, която цели да предостави на пациентите в България достъп до модерно здравеопазване, като се предлагат медицински услуги, за които до момента пациентите пътуваха извън страната. В центъра ще се прилагат иновативни световни диагностични методи и методи за проследяване на онкохематологични заболявания, позволявайки въвеждането на т.нар. персонализирана медицина.

Възможностите на новия център и практическото приложение на редица перспективни научни методи за лечение, които са със сериозни възможности за подобряване на ефективността на лечебните резултати и качеството на живот на пациентите, ще бъдат представени на откриването на в УМБАЛ "Света Марина" във Варна на 22 декември от 10:30 часа.