Съдията към наркодилъра, ухапал полицай: Не ми циври! Да си мислил!

Крими

22-12-2014, 19:03

Снимка:

Агенция БЛИЦ / Орлин Филиповски

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Продавач на наркотици два пъти ухапа полицай по време на арест

Виктор Радев се оправда, че помислил оперативните работници за бандити, които го нападнали на стълбището

"Не ми циври! Да си мислел!". С тези думи съдия Красимир Гайдаров от Окръжен съд-Варна завърши заседанието по искането за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо Виктор Радев, в чийто дом бяха открити 455 грама марихуана, и който нахапа полицай по време на ареста си, съобщава БЛИЦ.

Въпреки че 27-годишният наркозависим варненец се разплака пред бившия военен магистрат, полковник Гайдаров поряза мераците му да излезе на свобода. "Има обосновано предположение, че Радев е автор на престъпното деяние, в което е обвинен. Налице е и втората комулативна предпоставка – има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, ако е на свобода. Престъплението, в което е обвинен се наказва с лишаване от свобода за срок от 1 до 8 години, което го прави тежко по смисъла на закона". След този детайлен рецитал, съдия Гайдаров наложи постоянен арест на Виктор, който пък ревна насреща му. Магистратът от своя страна реагира емоционално след приключване на заседанието и му обясни "да не циври" и "да е мислел". "Има и Апелативен съд – там са по-умни, по-справедливи…", даде все пак надежда на наркодилъра Гайдаров.

По време на заседанието Радев призна, че държаните в дома му наркотици са негови, но само за марихуана, че е била с цел разпространение. "Амфетамини не съм разпространявал. Там имаше съвсем малко количество", оправда се Виктор, а адвокатът му Стоян Стоянов обясни пред БЛИЦ, че са били за лична употреба.

Съдия Гайдаров разпита подробно Виктор и за случката по време на ареста му, когато ухапал на два пъти по вътрешната част на дясното бедро единия от оперативните работници, които отишли да го задържат. Според твърденията на Радев, цивилен мъж се качил с него в асансьора, когато се прибирал в апартамента си на улица "Иван Драсов" във Варна. "Аз натиснах копчето на 4-ия етаж, а той на 5-ия. И когато слизах на етажа, той ме дръпна. Имаше и друг мъж, после дойде и една жена. Помислих ги за бандити, които ме нападат…", разказа Виктор. И разясни, че захапал единият от мъжете, когато паднали на земята. Адвокатът му добави, че дори излязла съседка, която се развикала, защото също се изплашила, че комшията й е нападнат от бандити. Интересното в случая е, че според твърденията на Радев нито един от служителите на МВР не се легитимирал през цялото това време.

До задържането на Виктор се стигнало, след като полицаи спрели за проверка негов съсед от 6-ия етаж, минути след като той си купил дрога от Радев. Ченгетата причакали Борис Радославов на улицата, спрели автомобила му, и след като го претарашили открили 6 дози марихуана и 8 дози амфетамини. Или по-конкретно – 2,25 грама трева и две пликчета с по 1,54 грама и 0,92 грама амфети. Борис съответно охотно съдействал и "изпял", че ги е закупил от авера си с когото ежедневно разиграват "голямото напушване", довериха източници на БЛИЦ.