Мафиоти от ОНД и Европа се срещат в Москва

Новините

27-12-2014, 14:12

Снимка:

@pixabay

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Криминалните генерали решават за титлите си

Влиятелни мафиоти от ОНД и европейски страни пристигат в Москва, за да участват в провеждане на най-мащабната среща на "криминалните генерали" през последните години, съобщава БГНЕС, цитирани от Clubz.bg. Срещата е обявена от капо ди тути капи на руската мафия Захарий Калашов /Шакро Младия/. На срещата трябва да бъде решено как стои въпроса с "почетната титла" на повече от 150 бандити.

Източник на "Росбалт" от спецслужбите съобщил, че през последните дни в Москва са пристигнали няколко десетки високопоставени гангстери. Един от тях е Давид Себискверадзе /Дато/, който от доста години живее в Гърция и в последно време управлява дейността на бандитите в няколко европейски страни. В руската столица е и Важа Биганишвили, който живее в Европа и Казахстан и има сериозна тежест сред престъпните кръгове в страните от бившия Съветски съюз. В най-скоро време се очаква пристигането и на Гела Кардава /Гела/, ако му се удаде да преодолее петгодишната забрава за влизане в Русия. Не е известна датата на заседанието на престъпното Политбюро, но се предполага, че то ще стане факт до Нова година – ако спецслужбите не решат да го провалят.

Трима бандитски босове – Давид Озманов, Шалва Озманов и Малхаз Котуа – бяха задържани веднага след пристигането си в Москва от Санкт Петербург от полицията. Озманови били освободени след разпити, а Котуа остана в ареста, тъй като при задържането му у него били намерени наркотици.

Организаторът на срещата Захарий Калашов беше депортиран от Испания в Русия на 29 октомври. В продължение на почти два месеца той се изолира от света във вила, разположена в Одинцовски район край Москва. След като "подредил мислите си", мафиотският бос се захванал с делова дейност. Той почти всеки ден пристигал "на работа" в развлекателния комплекс "Голдън палас", контролиран от влиятелния бизнесмен Константин Манукян. В "Голдън палас" Шакро Младия е или в офиса си в един от апартаментите, или в ресторанта. И на двете места №1 в подземния свят на Русия приема колеги, много от които носят доста пари в чантите си. Те са не само от клана на Аслан Усоянов /Чичо Хасан, който беше убит от снайперист през 2013 г./, но и престъпни босове като Георгий Диаквинишвили /Гия Дългия/, Паата Твалчрелидзе /Паата Малкия/ и Робинзон Арабули /Робинзон/. Престъпните босове трябва да обсъдят положението в своите среди днес, доколкото Калашов заяви, че временно не смята за "доказани бандити" гангстерите, титуловани след 2008 г. - става дума за над 150 души. Точно през тази година започна войната между клановете на Чичо Хасан, и този на Тариел Ониани /Таро/ и Мераб Джангвеладзе /Мераб Сухумски/. Този сблъсък раздели престъпните босове на два лагера.

Идеята на Клашов е на срещата мафиотските босове да обсъдят конфликтите в своите среди и гангстерите, приети в "семейството" след 2008 г. Окончателните решения ще бъдат изпратени под формата на специални писма с подписи на мафиотските началници до затворите. Основна тема на "заседанието" ще е дългогодишната война между клановете на Таро, който лежи в руски затвор и Аслан Усоян. За жертви именно на тази война са смятани Чичо Хасан и Япончик.