Защо с годините празниците стават по-малко вълнуващи

Животът

28-12-2014, 11:30

Снимка:

@pixabay

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Вече не получавате толкова големи подаръци, трябва и вие да купувате...

Маже би помните как, когато сте били деца, празниците в края на годината са били любимите ви дни заедно с лятото? Тогава училището изчезва и идват само почивните дни, изпълнени с приятни емоции и много подаръци. С течение на годините обаче тръпката от празниците се притъпява и детското вълнение избледнява. Все още изпитвате удоволствие да бъдете заедно със своето семейство, но неудобните въпроси, които ви задават всяка година, някак не са ви особено приятни, пише Dnes.bg.
Как и защо любимите ви празници се превърнаха в нещо толкова досадно? 
Ето няколко причини, които със сигурност биха „оправдали“ факта, че празничното време в края на годината става все по-лошо с напредване на възрастта:
1. Вече не получавате големи подаръци. Помните ли колко хубаво беше, когато „Дядо Коледа“ ви донасяше играчките, които си пожелавахте? Тези времена безвъзвратно са отминали и единственият начин да получите желания подарък, е да си го купите сами или пък да намекнете за него поне 100 пъти на половинката си.
2. Трябва да работите в дните преди и след Коледа. Когато бяхте ученици, зимната ваканция беше една от любимите ви, тъй като включваше всички вълнуващи празници и много дни почивка. Сега обаче вече сте възрастни и имате задължения. Налага ви се да работите в дните преди и след Коледа. Някак с времетраенето на почивката се убива и тръпката от нея.

3. Вече сте наясно по какъв начин могат да ви се отразят празничните ястия. Децата не мислят за своята фигура, за килограмите си и приема на калории. Те могат да изядат цяла кутия шоколадови бонбони, без това да бъде пагубно за начина, по който изглеждат. Това обаче не се отнася за възрастните хора – те обожават празничните храни, но не могат да консумират от тях толкова, колкото искат. Това може да бъде наистина неприятно и дразнещо.

4. Постоянното задаване на въпроси е изнервящо. Ако сте от хората, които се събират с повече роднини по Коледа, вероятно ще видите хора, с които не поддържате постоянно връзка и които задължително ще започнат да ви задават куп въпроси. Въпроси, на които понякога не желаете да отговаряте.
5. Вече и вие трябва да купувате подаръци. Разбира се, няма нищо лошо в това да подарявате подаръци. Проблемът често се свежда до финансите и трудността на „операцията“ – специално трябва да обмислите какво на кого да купите. И след това идва чуденето дали всеки човек ще си хареса подаръка, който сте подбрали за него.