Обгорелият на "Колони" все още е в тежко състояние

Крими

28-12-2014, 16:35

Снимка:

Варнаутре

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пoжар гори до Шишковата градинка, човек виси от терасата

Мъжът е с 65% изгаряния и в шок от отровните газове

Варненецът, когото пожарникари свалиха от проореца на горяща сграда на ул. "Михаил Колоби" 19 в петък вечерта , все още е в тежко състояние. Той е с 65% изгаряния - от първа до трета степен най-вече по гърба, и е в шок от вдишания дим. "Изгарянията в случая са по-малкият проблем. Мъжът е инхалирал отровни газове и в момента е на изкуствено дишане. В понеделник ще се мисли за операция", казва пред "24 часа" началникът на Военноморска болница д-р Ивайло Въжаров.

60-годишният Розен Панков от дълго време бил без доходи и за осветление ползвал свещи, които прибирал от близките църкви. Той бил шофьор на такси, но след тежка катастрофа остава без работа. Според запознати имал и проблем с алкохола. Причина за срива на Розен, който бил известен като един от бонвиваните на Гръцката махала, била смъртта на приятелката му, виолистката Виола, и на майка му.

Розен Панков, е потомък на заможна фамилия, твърди БЛИЦ. Освен родителите си, на които бил единствено дете, той наследил и леля си, която била омъжена за чех, собственик на фабрики в Чехия и Канада.

Розен обаче работел като сервитьор, а през 90-те години, карал и такси. Преди пожара той редовно се събирал с други пияници на пейките на „Шишковата градинка“, където се наливали до безпаметност. „Всеки ден е на черешата. Не изтрезнява. Много е изпаднал, постоянно се бъзикат с него другите пияници в махалата. Спират го и го карат да вие като вълк, за да му се подиграват“, разказва пред БЛИЦ човек от квартала. Розен често мъкнел в дома си хора, с които пиянствали и това дразнело комшиите.

"Причината за пожара в една от стаите е в процес на изясняване. Изгорели са домакинско имущество и мебели", се казва в официалното съобщение на говорителката на полицията във Варна.