Жълт код за лед сковава Варна

Животът

29-12-2014, 09:38

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сняг ще завали след обяд в Добруджа и по крайбрежието

Втори ден в област Варна е обявен жъл код. Освен заради силен вятър, предупредителният код е и заради поледици. Днес през района ще премине Средиземноморски циклон. Времето ще е облачно с валежи от дъжд, които в Лудогорието в часовете преди обяд с обръщане на вятъра от запад-северозапад ще преминат в сняг. Ще се образуват заледявания. Сняг ще завали след обяд в Добруджа и по северното крайбрежие.

Сутринта ще духа силен южен вятър и температурите в по-голямата част от района ще са високи. Около обяд от запад-северозапад ще започне бързо да нахлува студен въздух и в края на деня температурите ще се понижат около и под нулата, само в Югоизточна България до 2-3 градуса. Във Варна температура от около 9 градуса сутринта, след обяд ще се понижи до 1 градус. Вълнение на морето 3-4 бала, преди обяд по северното крайбрежие до 5. Температура на морската вода 5-8 градуса. 

Жълт код за силен вятър, сняг и поледици има обявен във всички 28 области на страната. Сняг вали вече в Западна и Северна България. Пътищата са проходими при зимни условия. Временно е ограничено движението за тежкотоварни МПС по автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив за снегопочистване, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".