Още две българки спасиха от горящия ферибот край Корфу

Новините

29-12-2014, 10:21

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сънародничките ни се казват Р. Тодорова и С. Божилова

Две жени са спасени от горящия кораб "Норман Атлантик" край остров Корфу. Това съобщи говорителят на Министерството на външните работи Бетина Жотева. Тя уточни, че сънародничките ни се казват Р. Тодорова и С. Божилова. "Заедно с двамата съграждани от вчера Галин Йотов и Красимир Естов, те са на сигурно в италиански болници за първа помощ и прегледи. За съжаление, нямаме информация за останалите българи, които са на кораба според списъка, който ни беше даден вчера", заяви Жотева пред БНР.

"Това са още петима души според гръцкото външно министерство. Но според това, което ни изпратиха италианците, нашите съграждани са били само 7. В момента се уточнява. Преди всичко приоритетът е спасяването на хората от ферибота – 257 души. Идентификацията на националностите на спасените ще бъде уточнявана впоследствие", добави тя

254 души вече са спасени, но други 224 остават на борда на ферибота и чакат спасителните екипи, към 08 часа (българско време). 

Продължават опитите фериботът да бъде изтеглен до италианското пристанище Бриндизи. Има предположения, че корабът ще достигне брега до следобед. Италианският център за извънредни ситуации предостави телефонен номер за връзка на близки и роднини: 0039 659 083 426.

Вчера до италианското крайбрежие е имало друг инцидент с кораб, при който има ранени, но не е бил толкова трагичен като този с "Норман Атлантик".

По последна информация огънят на ферибота вече е погасен.