21-годишно момче от Враца дойде във Варна за кръста и го взе

14-годишен бе най-младият участник, който се хвърли в ледените води

21-годишният Тодор Дамянов се пребори за кръста във Варна тази година. Момчето е от Враца и учи право във Велико Търново. Тошко дошъл специално във Варна, за да скочи от Първа буна в студената вода за кръста, както повелява традицията на на Богоявление. 

42-ма участници се включиха в надпреварата за разпятието. Най-младият от тях е 14-годишният Петър Иванов, а най-възрастният е 74-годишният Васил Тепеденлиев, известен като Васко Моржа. Преди скока в зимното море (днес температурата на водата е 5 градуса) кръвното на бай Васко беше 180/90, но според доктора от медицинския екип на буната, това е идеалната стойност за подобно приключение, тъй като студената вода рязко понижава налягането. На младия късметлия, преборил се за кръста, кръвното налягане е било не по-различно - 180 на 100, както и на останалите левенти. 

Тодор скочи за кръста малко-по-късно от останалите, но късметът беше на негова страна и дървеното разпятие се оказа пред него. Чуйте как отговори той на въпроса "Вярваш ли в Бог?" във видеорепоратажа »

ФОТОРЕПОРТАЖ

ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС