"Български пощи" се оправдават за колета с луканка, стигнал Нигерия вместо Япония

Животът

06-01-2015, 13:03

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Български пощи" пратиха колет с луканка и лютеница в Нигерия вместо в Япония

Държавният куриер не бил виновен, че колетът заминал за Лагос

"Български пощи" се оправдаха за колета с луканки и лютеница, който по погрешка вместо в Япония, пратиха в Нигерия. Вчера сутрешният блок на Нова ТВ разказа за Едуард Вичинян, който подготвил вкусна пратка до Япония, където живеят сестра му и неговите племенници. В колета имало луканка и нашенска лютеница, а изпращането на пратката с услугите на "Български пощи" е струвало 100 лева. 

Така се стигна до оправданията на държавния куриер. След като изгледали репортажа "Как българска луканка стигна в Нигерия вместо в Япония. Коледен абсурд от родните пощи", от "Български пощи" ЕАД направили проверка, при която установили следното:

Международен колет с баркод № СР003735916BG е приет на 12.12.2014 г. в Пощенска станция София 3. След необходимата технологична обработка в Българския разменно – сортировъчен център на дружеството, колетът е вложен в приоритетна експедиция № 0104 и изпратен с полет през Истанбул (на 16.12.2014 г.) за разменния център Осака – Япония.

Според "Български пощи" по независещи от тях причини колетът от Истанбул е заминал за Лагос, Нигерия. На 22.12.2014 г. на сайта на пощенската администрация на Нигерия има информация, че колетната пратка е експедирана за Япония.

През 2014 г. в Българският разменно-сортировъчен център по време на Коледните и Новогодишни празници са обработени и изпратени с 40% повече колети, в сравнение с останалите месеци на годината и с 25% повече, в сравнение с празничния период през 2013 г.