Година затвор за грабеж и заплахи за убийство на бедни съпрузи

Крими

12-01-2015, 15:47

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Един от извършителите ще лежи година в затвора, другият е с условна

Двама мъже от село Любен Каравелово бяха осъдени днес за грабеж и проникване със сила в дома на възрастни хора. 23-годишният Б. Янков ще лежи в затвора година, а съучастникът му - 53-годишният Ю. Димов бе осъден на 1 година лишаване от свобода, отложено с 4 години изпитателен срок.

Престъпленията са извършени на 23 август миналата година през нощта в селото от община Аксаково. След употреба на алкохол и придвижвайки се с каруца, подсъдимите прескочили оградата и опитали да отворят заключената входна врата на къщата. Когато не успели, започнали да викат на висок глас, че са представители на телевизионен доставчик. Стопанинът на дома се показал на вратата и веднага побързал да затвори, но подсъдимите успели да проникнат в жилището. Те започнали да удрят възрастния мъж, а после и неговата съпруга. Искали пари. След като семейството продължавало да твърди, че нямат пари в брой и получават само зареждане в продукти, двамата подсъдими започнали да грабят попаднали им под ръка вещи – дрелка, лозепръскачка, туба с домашно вино, нож и др. На тръгване единият заплашил пострадалите, че ако съобщят за случилото се, ще се върнат на другия ден и ще ги запалят живи.

Стойността на отнетото при грабежа е 109 лева. Към момента причинените от деянието имуществени щети са възстановени на пострадалите.