Звуков сигнал алармира за джебчийки в рейса, велосипедисти се включват в уличните патрули

Три клуба на варненски велосипедисти ще се включат в гражданските патрули този четвъртък

Общинската фирма "Градски транспорт" във Варна пуска звукови предупреждения в автобусите за опасност от джебчии. Предупреждението ще звучи на български и английски език и ще бъде пускано от водачите на рейсове по линиите, по които наглите крадли са най-активни.

Идеята е на дакелите от "Обединени варненци за Варна" и "Зелена точка", а звуковия спот ще бъде изработен безвъзмездно, съобщи Ovarna. От ръководството на "Градски транспорт" са приели идеята звуковото предупреждение да се върти в салоните на превозните средства, за да се опазят пътниците от ловките пръсти на мургавите крадли.

Три клуба на варненски велосипедисти ще се включат в гражданските патрули този четвъртък. Това са хора, станали жертви на наглите крадци и искат справедливост, съобщи пък NovaVarna.

"Ще се включим като доброволци и дано има ефект, града ни е прекрасен а тези мургави жени само загрозяват градският пейзаж", коментира един от велопатрулите. "Засега сме 20 човека, надяваме се през почивните дни да се съберем повече и да съчетаем хобито ни с една полезна акция за Варна", допълва той.