Ремонтират алеи във "Владиславово", изграждат нов парк във "Възраждане"

Мисия Варна

15-01-2015, 09:44

Снимка:

pixabay

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

В "Аспарухово" общината е планирала ремонт на спортните площадки, които пострадаха след миналогодишното наводнение

В бюджета за 2015 г. са предвидени и средства за ремонт на парка във "Владиславово", както и за изграждането на нов парк във "Възраждане". Това заяви в интервю за Дарик зам.-кметът по инфраструктурата Христо Иванов.Очаква се до края на годината да стартират строителните дейности в парка във "Възраждане", който ще се намира в карето между бул. "Трети март", "Република", ул. "Ана Феликсова" и ул. "Петър Алипиев". В момента се изработва ПУП и проект на бъдещото място за отдих.

"В района има определена дървесна растителност, която вече е описана. Има направено геодезично обследване и схема. След като се изготви ПУП и той бъде одобрен, предстои в края на годината да стартират същинските строителни дейности", обясни зам.-кметът.

Предстои и основен ремонт на алеите на парка във "Владиславово". Ще се изградят поливна система и детска площадка, като ще се поставят нови лампи и пейки. Предвижда се да се реновират и спортните игрища. За рехабилитирането на парка ще се отделят близо 700 000 лв. Тъй като изграждането на парка във "Възраждане" се очаква да завърши през 2016 г., тази година са предвидени около 60 000 лв. за проектиране и начало на строителните дейности.

В "Аспарухово" общината е планирала ремонт на спортните площадки, които пострадаха след миналогодишното наводнение. "Получихме уверение, че ще има финансиране и за открития канал по улица "Моряшка". Каналът преминава и през Аспаруховия парк. Строителството му предвижда той да бъде бетонен и да си изпълнява по-добре функциите", каза още Христо Иванов.