Треньорът на Черно море: Имаме трудна програма

Спорт

15-01-2015, 14:33

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Данаил Папазов официално е президент на Черно море

Надявам се в бъдеще отборът да върви само нагоре, каза още Драган Баич

"Да се надяваме, че сме направили добра подготовка, добро разузнаване и отборът ни да е готов да направи всичко възможно да вземе позитивен резултат от мача". Това коментира преди предстоящото гостуване на Черно море Порт Варна на Ямбол в мач от 14-тия кръг на първенството в НБЛ треньорът Драган Баич.

През тази седмица наставникът е разузнал съперника. "Ямбол е много неудобен противник. Като домакин има подкрепата на феновете и хубава атмосфера. В отбора всички състезатели могат да стрелят и за три, и за две точки. Ямбол играе много бърз баскетбол", смята Баич.

Той каза, че в момента е концентриран върху предстоящото гостуване и все още не имал достатъчно време да се запознае с всички противници от НБЛ.

Баич допълни, че за две седмици начело на отбора е разбрал какво е положението в него. Според него отношението на състезателите към тренировките е много добро. Баич смята, че е необходимо търпение в работата. "Трябва да се изчака малко, защото за две седмици не може всичко да се получи веднага. Черно море Порт Варна има трудна програма. Надявам се в бъдеще отборът да върви само нагоре", коментира треньорът.

Наставникът заяви още, че е доволен как върви подготовката на отбора в началото - и в нападение, и в защита. Той обаче допълни, че е необходимо време и с течение на времето отборът ще играе все по-добре и по-добре. Той обясни, че за отбора всичко - и в нападение, и в защита, е ново за играчите. По думите му системата за защита е абсолютно нова, в нападение също всичко е започнало отначало.