Българка в чужбина се нуждае от помощ

Без цензура

19-01-2015, 10:25

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

28-годишната Илина и се надява, че времето ще й стигне да събере парите и да помогне на майка си

"Пиша от името на майка си. Тя е самотен родител от момента на раждането ми. Работила е усилено и непрекъснато като рентгенов лаборант, понякога на две и на три места едновременно, за да ми осигури по-добро бъдеще. Сега е мой ред да се погрижа за нея". Това е началото на краткия разказ на 28-годишната Илина, чиято майка е болна от рак. Това може да е началото на историята на десетки български дъщери, които се изправят до своите майки в битка с коварната болест. Тази конкретно е на Илина и 50-годишната Дамянка Георгиева, която преди 14 години в търсене на по-добро бъдеще за детето си взема решение да емигрира в Лондон.

През 2008 г. обаче Дамянка е диагностицирана с рак на гърдата. "Премина през многобройни курсове химио и радиотерапия, а накрая претърпя и мастектомия. Възстанови се бавно и живяхме нормално няколко години. Бяхме почти достигнали 5-годишния срок на ремисия, когато се установи, че ракът се е завърнал с метастази във врата, гръбначния стълб, тазобедрените стави и раменете. Поради предшестващата химиотерапия вените й бяха силно увредени и вече не позволяват конвенционално лечение", разказва Илина.

През последните две години Дамянка опитва различни алтернативни методи, които не се покриват от здравната й застраховка. В резултат на това двете жени изчерпват всичките си налични финансови средства, теглят кредити и в момента са толкова задлъжнели, че не биха могли сами да осигурят нужните им 20 000 лири за покриване на разходите по последната им надежда - Dendritic Cell Treatment. Времето за Дамянка изтича. Единствено морфинът успява все още да притъпи болката, а алтернативната терапия дава надежда границата между живота и смъртта да бъде прескочена отново.

Dendritic Cell Treatment е терапия с Т-клетки. След като се изтегли кръв от пациента, тя се обогатява с Т-клетки, които се борят с тумори, и кръвта отново се прелива на пациента. До момента от нужните за пълния курс на лечението 20 000 лири са събрани малко над 8000.

"Всеки ден гледам как мама плаче от болка, как страда, но не знам какво да направя, освен да се моля. Тя е всичко за мен в този живот, не мога да продължа напред без нея, без подкрепата, която винаги ми е давала. Но въпреки болестта, въпреки страданието, все още вярвам в чудеса!", споделя 28-годишната Илина и се надява, че времето ще й стигне да събере парите и да помогне на майка си.

Страничката, чрез която се събират средства за лечението на Дамянка, вижте тук>>

За връзка с двете жени можете да използвате следните контакти:
[email protected]
[email protected]
Facebook: Damyanka Todorova