Тарашат къщата на Черния Роди във Варна, той - в Тайланд (снимки)

Разноцветен криминален контингент напълни районните след двудневната блокада на града

Къщата на Черния Роди във Варна стана обект на тараш от страна на прокуратурата. Акцията е продължение на вчерашната полицейска блокада в града, която напълни районните с криминален контингент. В резултат на спецакцията в ареста са Вальо Гимнастика, Веско Щангата, Илко Джуждето, Николай Мазния и Ники Шванца

Разработката е на Спецпрокуратурата в София и е по две направления, научи Varnautre.bg. Едното е да се препита целият криминален контингент какво знае за убийствата от последните дни в София и Пловдив.  Другото направление е част от масирана разработка, която тече от една година и касае наркоразпространението във Варна.

Бус на криминалистична лаборатория е пред къщата на Черния Роди, която се намира по пътя за Златни пясъци, видя репортер на Varnautre.bg. В нея обаче към момента не живее никой. Затова и не се наложило на мястото да бъде изпратена група за задържане.

Самият Роди е в Тайланд и според добре осведомени източници, няма намерение да се връща в България. С него в екзотичната страна са още нотариусът Янчо Несторов и други знакови фигури от ъндърграунда и обществения живот. 

Черният Роди е известна фигура от крими контингента във Варна. Той е и тъст на Мартин Джито, който е син на сочената за глава на група за мокри поръчки Мила Георгиева. Джито и дъщерята на Черния Роди - Жана, живеят на семейни начала и имат дете. 

След двудневната полицейска акция във Варна маймунарниците на районните управления са напълнени с разноцветен крими контингент. Операцията е била държана в пълна секретност и успяла да изненада някои от задържаните. Изтекла е обаче информация преди началото, и други са били наясно с предстоящите действия на силовите ведомства. 

Чубака, също една от известните фигури в криминалните среди, е успял да избяга през балкона на апартамента си на ул. "Отец Паисий", преди да го арестуват. 

Полицейската блокада на града вече е свалена, видя още репортер на Varnautre.bg. Специализираната акция, при която бяха завардени всички изходи на града, започна вчера рано сутрината.