Първа атака на ислямисти срещу български сайт

Новините

22-01-2015, 21:41

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Имайки предвид провокативния характер на публикациите, не е изключено това да е рекламен трик за популяризиране на блога

Първата атака на ислямисти срещу български сайт вече е факт. От четири часа е хакнато интернет изданието bez-cenzura.com.

От описанието на сайта в Гугъл става ясно, че това е "Блогът на AlexTheGreat", създаден през октомври 2014. Сайтът залага на заглавия, остро осъждащи действията на мюсюлмани и през час излиза с провокативни публикации за злини, извършени от цигани върху българи.

Постове с публикации със заглавия от рода на "В момента в София! Цигани пребиват българин!" циркулират из целия фейсбук и са се превърнали в абсолютен спам, на който никой не обръща внимание.

Последната новина, която хакнатият сайт е публикувал преди атаката днес е "Циганин закла българин и получи само две години", а малко по-рано днес - "Подлогата на ДПС Петър Чобанов ПУБЛИЧНО УНИЗЕН!". 

В отговор последва хакерска атака. Ислямисти, представящи се за Milli Gucler (в превод от турски Национални сили), обявяват, че "сайтове като този, бълващи омраза и ненависткъм Исляма и малцинствата ще бъдат наказвани и унищожавани. Milli Gucler е ударната сила на онеправданите", пише още в съобщението, което се появява при отварянето на сайта. То е изписано на фона на турското знаме и е гарнирано с мрачна музика със зурни и тъпани и цвилещи коне. 

Имайки предвид провокативния характер на публикациите, не е изключена и вероятността това да е рекламен трик за популяризиране на блога. 

От друга страна Milli Gucler е името на блог, чийто слоган, изписан на български гласи: "Истинският ни глас". В него освен новини на турски, има и новини, осмиващи АТАКА, илюстрирани с лика на Волен Сидеров. Има също и статии, критикуващи ДПС.