До 20 градуса през февруари

Животът

27-01-2015, 07:33

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тази седмица времето ще се променя бързо, дори в рамките на няколко часа

Февруари ще бъде месец на контрастите – ще има и по-обилни снеговалежи, но и дни с температури до 20 градуса, обещават синоптиците. Следващия месец ще бъде поне с градус и половина по-топъл от нормата, обясни Симеон Матев, дежурен синоптик от ТВ-МЕТ.

Тази седмица времето също ще бъде много динамично – и ще се променя бързо, дори в рамките на няколко часа. В нощта срещу сряда сняг ще вали почти из цялата страна, но няма да натрупа повече от 7-8 см. В сряда снеговалежите постепенно ще спират, като в четвъртък ще има слънце, което ще докара температурите до максимума от 8 градуса.

В петък ще се появи югозападен вятър, който ще повиши още температурите и те вече ще са от порядъка на 12-13 градуса. На толкова ще се радват основно хората в района на Ямбол, Сливен, Добрич и Бургас. В събота, когато е първият ден от междусрочната ваканция на учениците, все още бъде топло, но ще има и дъжд, като в Южна България валежите ще са съпроводени и с гръмотевици.

В началото на следващата седмица времето пак ще се затопли. След сряда отново ще превали сняг в по-голямата част от страната.