Министър Павлова лично открива кампанията по санирането във Варна

Мисия Варна

28-01-2015, 17:51

Снимка:

МРРБ

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

МРРБ публикува пакета от документи с указания и образци за кандидатстване по програмата

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще даде начало на информационната кампания за саниране във Варна. В неделя в 11 часа в зала "Пленарна" на общината министър Павлова ще даде пълна информация за програмата за безплатно саниране. Домоуправителите и всички заинтересовани граждани са поканени да присъстват. Те ще могат да получат пакет документи и разясняване на стъпките, които трябва да се извървят, за да могат максимално бързо да започнат работа.

"В районните администрации във Варна вече са създадени звена, които ще бъдат в помощ на хората при кандидатстване по националната програма за саниране на жилища", заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че към момента около 900 са кооперациите, които отговарят на изискванията за саниране.

"Като община работим по стартиране на процедурите за избор на изпълнители на енергийния одит и технически паспорти, както и за проектиране и изпълнение на обектите. Важно е да не се губи време. Хората, които искат да кандидатстват, максимално бързо трябва да регистрират сдружения на собствениците. Това е техен ангажимент, а всичко останало като организация и логистика ще бъде извършено от общината в тясно взаимодействие с районните администрации", поясни кметът.

Днес МРРБ публикува пакета от документи, включващи методически указания към общините и сдруженията на собствениците, както и необходимите образци за кандидатстване по програмата.

Можете да ги изтеглите от тук »