Над 1000 междублокови пространства са в окаяно състояние

Мисия Варна

29-01-2015, 14:48

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Съветници предлагат преразпределение на бюджета за 2015-а

Над 300-400, даже 1000, междублокови пространства и квартални паркинги са в окаяно състояние. Това съобщи зам.-кметът по инфраструктура Христо Иванов. Той уточни, че при него всеки ден ходят хора с подписки, настояващи за рехабилитация на междублоковите пространства. Повод за коментара му стана казус с кални междублокови пространства на ул. "Георги Бенковски".

"Там проблемът е от 1980-а година, отдавна известен е - хората постоянно повдигат въпроса, но и тази година не са заложени пари за проектиране на ремонта", обясни съветникът Миглен Тодоров по време на днешното обсъждане на бюджета за инфраструктура на града в комисията по архитектура. За такъв вид проектиране има заложени 70 000 лв, стана ясно от обсъжданията. От администрацията отговориха, че са изготвили проектобюджета така, че да е насочен към ремонти и изграждане на обекти с по-голямо обществено значение - пътища, паркове. В същото време, ако Общинският съвет изрази воля за проектиане на междублокови пристранства, ще се заложат повече средства, като се направи вътрешно преразпределение в бюджета за инфраструктура, за да не се променя рамката му.

Очаква се преразпределението да бъде предложено на утрешната комисия по финанси, когато ще се разглежда макрорамката на бюджета за 2015-а.