Ураганен вятър връхлита Варна утре

Кодът ще е жълт за вятър и дъжд

За силен и бурен вятър с посока юг и югозапад, достигащ скорост от 15-20 метра в секунда, с пориви до 25 метра в секунда, предупреждават от Областна управа – Варна. Данните са за утре, 31 януари, и са предоставени от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Според специалистите степента на потенциална опасност е "жълто". Код със същия цвят заради силния вятър бе обявен и днес в почти цялата страна, включително и във Варненска област. Утре във Варна обаче жълтият код ще е двоен - и за дъжд, и за вятър. 

Препоръчва се да се предприемат всички мерки за намаляване на евентуални последствия за населението. Гражданите могат да подават сигнали за паднали дървета или други проблеми, причинени от ураганния вятър на телефона на областния център на Гражданска защита – 052 615 112 и на дежурен в община Варна - 052 820 112.

Обилни валежи се очакват тази нощ и утре до обед. Следобед дъждът временно ще спре, а облачността ще се разкъса. Остава топло за сезона с минимални температури от 6 до 11 и максимални между 10 и 15 градуса, за Варна минимална около 9, максимална около 14 градуса. Вълнение по южното крайбрежие 2-3, по северното 3-4, а в открито море 4-5 бала. Температура на морската вода 6-7 градуса.