Затвориха пътя за Бургас

Животът

01-02-2015, 11:12

Снимка:

Варнаутре/архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Прелива река Двойница

Поради влошените метеорологични условия и обилните валежи, главният път между Варна и Бургас временно е затворен за движение, съобщават от полицията. Ограничението е заради наводнена част от шосето в района на град Обзор.

Заради проливния дъжд тук е преляла река Двойница, която минава под пътя и се влива в морето.

Според прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология, водните количества на реките са около и над праговете на високи води.
Очакваните валежи на места в източните и южните райони, сумарно за 31 януари и за 1 февруари са от 40 до 60 литра на квадратен метър. Най–голямото повишение се очаква да бъде днес.

Жълт код за обилни валежи е обявен във Варненска област, информират от НИМХ Варна. Вятърът над северните райони е умерен до засилен от югоизточна четвърт. През деня ще е облачно със значителни валежи от 20 до 40 литра на квадратен метър.

Вятърът над северните райони ще се ориентира от северозапад умерен, а над южните ще е от юг-югозапад силен до бурен, следобед ще започне да отслабва. Минималната температура във Варна ще е 7 градуса, а максималната около 13.

Вълнението на морето е 3-4 бала, а в открито море 4-5 бала. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Пътищата в областта са мокри, видимостта е добра. Всички канали на пристанището са отворени за маневриране, летището изпълнява полети по разписание.