Булевардите "Мария Луиза" и "Осми Приморски полк" готови за лятото

ВАС допуска предварително изпълнение за подписване на договор за изграждането на високоскоростното трасе

"Започваме усилено проектиране на ремонтите на булевардите по трасето и се надявам до началото на активния туристически сезон да сме готови с "Мария Луиза" и "Осми Приморски полк", съобщи преди минути кметът Иван Портних във Фейсбук.

Добрата новина е, че Върховният административен съд е отхвърлил решението на КЗК, с което не се допуска предварителното изпълнение.  Така се стигна до подписване на договор за изграждането на високоскоростното трасе.

Междувременно докато тече тази процедура КЗК се произнесе и по същество и на 23 януари отхвърли жалбата на "ПИМ КОНСУЛТ" ДЗЗД по избора на изпълнител на високоскоростното трасе - т. нар. BRT коридор, който е част от проекта "Интегриран градски транспорт".

Авторът на отхвърлената жалба обаче имаше право да обжалва решението на КЗК в съда. Решението на ВАС за предварително изпълнение на високоскоростното трасе позволява работата по проекта да започне веднага, без да се чака срока за обжалване и евентуално решение по същество на ВАС.

Междувременно община Варна може вече да започне и подмяна на водопроведната мрежа по част от трасето – под бул. "Трети март" и ул. "Януш Хунияди".