Радан Кънев: ДПС ни атакува с цел да дестабилизира правителството

Новините

07-02-2015, 11:29

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

България вече е стабилна държава,смята рефопматорът

България вече е стабилна държава. Няма го онова люлеене, при което не се знаеше кой е на власт и кой опозиция, обяви лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев в предаването на "На светло“ по Нова телевизия. По думите му вече има ясен резултат от работата на управлението и най-важната крачка е направена.

"Ние се превръщаме в момента, благодарение на това, че имаме стабилно правителство, наред с Румъния, която е по-добре от нас, в една от стабилните балкански държави“, допълни Кънев и посочи, че обстановката като цяло на Балканите не е особено добра в момента.

Гърция се залюля в политически популизъм, Македония и Сърбия са дълбоко дестабилизирани, Турция вече не е онази стабилна котва на Балканите, изрази мнение лидерът на ДСБ.

По думите на Кънев, от ДПС са решили, че чрез атаки към РБ могат да дестабилизират правителството. "ДПС е безкрайно изнервено, че не ползва властта. И то по онзи вулгарен начин, по който те я ползваха. Изнервят се и че това управление е стабилно и няма да е за няколко месеца, както им се иска“, посочи Радан Кънев.

Той определи партията на Местан в момента като "напомпани мускули, а отдолу празна работа". "Ако ГЕРБ продължават да се държат стабилно и да не се поддават на провокациите на ДПС, последните или ще дадат назад тази безобразна риторика, или техните избиратели ще се отдръпнат от тях“, изказа предположение съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок.

Той коментира и съмненията от преди няколко дни, че протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски са били подслушвани. "Скандалът с подслушванията го завихри цялото общество, той се отнася за предишно управление и тези твърдения трябва да се проверят“ , посочи Кънев.

Той призна, че ако се докаже, че са нарушени правата на хиляди граждани, които са протестирали, това ще бъде огромен скандал. "Тогава метлата трябва да играе и за МВР, и за службите, на незабелязвана досега дълбочина“, поиска той.

Радан Кънев не пожела да каже със сигурност, дали РБ ще издигне свой кандидат за кмет на София и ще се изправи срещу ГЕРБ на местните избори през есента.

"Конкуренцията в политиката не е подливане на вода, а това да предложиш на хората да избират най-доброто“, посочи Кънев, но отчете, че е рано да се говори по тази тема, защото в момента има доста по-важни неща за вършене, от които хората имат пряка нужда.