Д-р Тренчев: България е като след унищожителна война

Новините

08-02-2015, 11:30

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

КТ "Подкрепа" избира президент във вторник

България е в състояние на победена страна след дълга и унищожителна война - загубила милиони от своето население, с намален трудов потенциал и без обща кауза. Това заяви във встъпителното си слово президентът на КТ Подкрепа д-р Константин Тренчев на започналия днес 9-и конгрес на синдикалната организация. По думите му спрямо българския народ се извършва геноцид.

"Минималните работни заплати са по-ниски от тези в страни от Третия свят. Около 70% от домакинствата не разполагат с доходи за нормална издръжка. За последните шест години над 3000 лекари са напуснали страната", допълни още д-р Тренчев.

Синдикалният лидер коментира още, че в Европа се заражда нова левица и десница, което ясно показва, че сегашните управленски модели не са успешни. Над 900 делегати -представители на регионалните и браншови структури на синдиката участват в конгреса, който ще продължи до 10-и февруари.
Във вторник, 10-и февруари, КТ "Подкрепа" ще избере новото си ръководство, след като досегашният президент д-р Константин Тренчев се очаква да подаде оставка. За най-вероятен негов наследник е сочен сегашният вицепрезидент – Димитър Манолов.

През втория ден ще на конгреса ще се направят промени в устава, ще се утвърди общата програма и стратегия на КТ "Подкрепа“ за следващите четири години, ще се вземат решения по всички въпроси, засягащи цялостната ѝ дейност.

Специални гости на Конгреса са президентът на най-големия Работнически пенсионен фонд в Северна Америка – Fonds de Solidarite, Дени Леклер и вицепрезидентът на най-многобройния синдикат в света, наброяващ над 278 милиона члена – китайският ACFTU.